Se oli sit siinä

Huhhuh, yhdeksän todella pitkää, mutta niin lyhyttä vuotta takana! Yleensä ihmiset aloittaa tässä kohtaa muistelun kuinka he muistavat niin elävästi sen heidän ensimmäinen koulupäivän jaadajaadajaa, mutta mun on pakko tunnustaa, että nyt mä en kyllä muista niistä ekan päivän kuumotuksista yhtään mitään! Sen sijaan tässä joitain kohtia joita muistan kuluneiden yhdeksän kouluvuoden varrelta:

1. luokka -

Minun silloisen luokkalaisen kieli jäi talvella katoksen metallitolppaan kiinni ja siinä sitten pienessä gängissä pohdittiin miten tästä selvitään kunnes apuope tuli lämpöisen mehun kanssa sankaroimaan!

Muistan kanssa kuinka silloin ykkösluokalla en tahtonut(?) laittaa sukkia kouluun ja sit oli kauheet kuumotukset kun äiti tuli hakemaan koulusta ja meidän luokanopettaja Tiina laverteli siitä ja olin sit ihan nolona. Voi näitä maailmanluokan ongelmia silloin!

Sitte muistan kans sen ku meillä oli joku tehtävä missä piti kirjoittaa niin monta sukunimeä kun tiesi ja minähän reippaana tyttönä niitä sinne tekstailin ja sitten kun meidän samainen apuope kuin kohdassa yksi, tarkisti nämä ja hän ei uskonut, että Mereäär on sukunimi niin loukkaannuin siitä sitten enemmän tai vähemmän. Mereäär on siis mun äidin puolen sukunimi!

2. luokka -

Meil vaihtu tällöin opettaja ja se rakasti ja vihas meitä samaan aikaan. Oltiin niin pahisluokka, että se jätti koko luokan jälki-istuntoon (20 minuutiksi), koska ei osattu käyttäytyä.

Ekana päivänä kun meillä vaihtu myös vähän luokkalaiset niin olin sit ihan pihalla kun piti paikat valita niin mun eskariaikainen kaveri Tuukka kun kertoi mulle, että voin istua siihen sen viereen ni olin sit tosi otettu ja hymyilin salee koko loppupäivän!

3. luokka -

Tällöin meillä vaihtu sitte kolmannen ja viimeisen kerran luokanopettaja joka pysyi sitten sinne kutosluokkaan asti. Kolmosella alkoi myös englanti josta olin ihan kikseissä, mut siitä oli ihan hirveitä kotitehtäviä! Piti kääntää sanat(joita oli ehkä 15kpl) ja enhän mä nyt sitte tälläistä voinut sulattaa.

Sain 3. luokan keväällä ensimmäisen puhelimeni ja se oli ihan älyttömän siisti. Sellain laventelinsininen simpukkanokia johon iskä oli ladannut Pirates of the Caribbeanin ''Yo Ho'' biisin. Sitte mulla oli kiltisti puhelin repussa koko koulupäivän, mutta se oli sit kai alkanut soimaan vahingossa ja kun tulin ruokailusta niin yks meidän luokan poika oli vaan tanssimassa sen biisin tahtiin ja kaikki muut nauro. Paitsi mä. Se oli ihan hirveen noloa!

4. luokka ja 5. luokka

Näistä vuosista mä en oikeestaan muista mitään, ihan pimennossa :D

Paitsi sen, että meidän kässän opettaja ei pitänyt musta yhtään silloin. Olin varmaan ihan hirvee lapsi.

6. luokka -

Meidän piti lukea yhtä kirjaa pareittain ja mä sitte luin sitä yhden jätkän kanssa ja olin ihan valtavan ihastunu siihen silloin niin, ette arvaakaan kuinka se oli mun silloisen elämän paras 45min!

Oltiin kutosen kevätretkellä linnanmäellä ja mentiin sinne yhteisbussilla jossa oli A- ja B-luokka. Silloin oli jotenkin niin kova olo kun näytettiin vastaantuleville rekoille keskisormea ja sitte saatiin vielä kävellä kavereiden kanssa keskenään lintsillä. Oltiin olevinaan niin teinejä!

Viimeinen kouluviikko jolloin saatiin tietää ketkä tulee samalle luokalle seiskalla ja en sit tuntenut puoliakaan ja olin ihan kuumotuksissa koko kesän.

7. luokka -

Seiskalla tutustuin mun moniin nykyisiin parhaisiin ystäviin.

Ensimmäinen luokanohjaajan tunti jossa istuttiin kaikki kuin sillit suolassa ihan vieraiden jannujen kanssa.

Tukarihaut ja se haastattelu jossa multa kysyttiin, että ''kumpi tuli ensin, muna vai kana?'' ja vastasin sitten ovelana tytsynä, että kananmuna!

Tukarikoulutus, jossa oli niin siistiä olla myös vanhempien luokkien tyyppien kanssa, koska tällöin elettiin vielä sitä aikaa kun voitiin hengata vain samanikäisten tyttöjen kanssa. Ainakin mä elin tota aikaa vielä tolloin!

Mun nykyinen wannabebroidi(terkkui Marko) vei mun lapaset vaikkei edes tunnettu viel silloin. Ne lapaset on edelleen sillä.

8. luokka -

Mun kasiluokka ei mennyt kovin hyvin kun olin melkein koko vuoden aika maissa ja sitte laski arvosanat tms.

9. luokka -

Voi että, viime vuodelta on niin paljon muistoja!

Syksy meni vielä periaatteessa samalla tavalla kun kasiluokka, mutta sitte loppusyksystä/talvella alkoi näkyy vähä enemmän valoa minunki elämässä jos näin voisi sanoa!

TET-jakso oli ihan huippu, kun kokonaiset kaksi viikkoa oltiin pois koulusta ja tehtiin töitä!

Olin ihan himo aktiivinen koulun ulkopuolisissa jutuissa ysiluokalla ja olin ihan koko ajan pitämässä aamunavauksia etc. Alkoi mm. koulurauhaprokkis.

Toukokuussa oli EPP, joka on aina periaatteessa ollut sellainen ysien juttu vaikka kaikki siihen on saaneetkin osallistua.

 Samoin tällöin oli ysien gaala joka oli ihan kokonaan meidän ysien päivä.

Kaiken kruunasi sitten vielä peruskoulun viimeinen kevätjuhla josta mulla tarttui käteen 80€:n tukaristipendi ja 8.9 keskiarvolla(lukuaineet 8.5)!
Me ysin tytöt sitten halailtiin ja itkettiin ku pikkuvauvat siellä kevätjuhlan jälkeen se oli jotenkin niin sekava tilanne, että melkein alan itkeä uudestaan kun vaan aattelen sitä!

Ei voi muuta sanoa, että on ollut huimat yhdeksän vuotta, kiitos kaikille jotka ovat olleet mukana tässä!

Kommentit

Suositut tekstit