Koulurauhanjulistus 2015

Huhhuh, sellanen päivä sit takana. Olin siis juontaja 1/4 tänään Kouvolassa julistetussa koulurauhatapahtumassa ja se meni ihan sairaan hyvin! Vaikka tänään julistettiin koulurauha niin se silti jatkuu meidän suunnitelmien mukaan vielä vuoden ja sitten elokuussa 2016 Seinäjoki ottaa vallan! Tätä tapahtumaa siis ollaan suunniteltu kokonainen vuosi nyt ja sen verran iso projekti ollut kyseessä, että mä tahtoisin tehdä tästä ihan kunnon postauksen!

21.8.2014

Tällöin kaikki oikeastaan alkoi. Me oltiin pahaa aavistamattomina Kouvolan tukareiden kanssa bussissa matkalla Tampereelle ja heittettiin huonoa läppää ''vipsipjuurosta'' ja siitä kui lennetää savusaunan kiukaalla Turkuun...Kyllä, sitä naurun määrää ei voi edes kuvitella.

Noin 20min ennen kun oltiin perillä niin MLL:n kymen piirin perhekoordinaattori Maiju sitten ilmoitti koko bussille, että me tarvittais joku edustamaan Kouvolaa ja pitämään pieni kiitospuhe.
Ensin bussissa vallitsi hiljaisuus, mutta tämän jälkeen minä sitten sieltä takapenkiltä nostin käteni ilmaan ja lupauduin tähän. Siinä vajaassa kahdessakymmenessä minuutissa mä sitten tein pienen kiitospuheen ja luin sen läpi varmaan 1000 kertaa. Siinä kohtaa vielä mietin mihinköhän sitä tuli lupauduttua! Jälkeenpäin mulle sitten kerrottiin että mä puhuin yli kolmelle tuhannelle ihmiselle, hups! ;D

Tampereella kaikki meni sitten hyvin ja bäkkärillä kun me odoteltiin vuoroamme niin siinä kohtaa polvet tutisi entistä enemmän, mutta kun noustiin lavalle niin se kaikki jännitys katosi. Mulla oli ennemminkin sellainen ''Tänne mä kuulun''-fiilis ja olin ihan hypessä!

Koulurauhakokoukset - Syksy 2014

Koulurauhakokoukset meillä alkoi aika nopeasti syksyllä ja alettiin heti suunnittelemaan tapahtumaa ja koko koulurauhavuotta. Aluksi kokouksissa oli todella paljon väkeä, useita kymmeniä ja ne pidettiin vuorotellen jokaisessa pilottikoulussa. Kokouksissa päätettiin mm. Koulurauhavuoden teema  Yhdessä vahvaksi ja keitä siellä esiintyy, mitä me halutaan tuoda tällä esille jne. Yleisestikin tämän tapahtuman runko.
Vaikka kokoukset olivat mahtavia niin silti se tuotti aina päänvaivaa, että kuinka me päästään sinne! Muistan joulukuun kokouksen vieläkin, kun minä ja muutama muu Valkealan tukioppilaista rämmitiin huonossa kelissä useampi kilometri kokoukseen, koska busseja ei kulkenut siihen aikaan yhtään sen lähemmäs ko. kokousmestaa :D

Koulurauhaleiri

Vuoden 2015 alussa järjestettiin koulurauhaleiri, jossa me suunniteltiin sitten jo tarkemmin tätä kaikkea. Meidät jaettiin osa-alueisiin jotka olivat julistusryhmä, tapahtumaryhmä, biisintekoryhmä ja vuosisuunnitelmaryhmä. Aluksi kaikki kierrettiin kaikissa ryhmissä ja saatiin vaikuttaa kaikkeen, mutta lopulta piti valita ryhmä, jossa tahtoo jatkaa. Itse valitsin siis tapahtumaryhmän. Tapahtumaryhmässä me alettiin käymään sitten läpi sitä ketkä juontaa, päätettiin lopulliset artistit ja tarkempi ohjelman kulku.
Leiri oli mahtava ja siellä saatiin paljon aikaa ja hyvää yhteishenkeä luotua prokkiksta tekevien kesken!

Koulurauhakokoukset - Kevät/Kesä 2015
Vaikka ''isot kokoukset'' jatkuivat niin sitten meille tuli myös näitä tiiviimpiä tapahtumaryhmän kokouksia joissa pääasiassa oltiin minä, Maiju, Kikka, JP ja Janne. Kesä oli ihan tosi hektistä tän suhteen, kun juontoja muutettiin koko ajan ja aikataulussa tuli kysymysmerkkejä vastaan ja sitäsuntätä mut kaikesta selvittiin! 
Vika kokous juontajatiimin keskenKoulurauhatapahtuma 19.8.2015
Kello yheksältä porhalsi tapahtumaryhmä paikalle ja vaikka alussa tuntui, että klo 13:sta on ikuisuus aikaa niin silti se neljä tuntia meni kuin siivillä! Meillä oli siinä läpimenoa ja yleistä hälinää niin paljon ettei edes huomannut ajan kulua.
 Kaikki sujui niin hyvin, paremmin kuin osasin odottaa. Teknisiä mokia ei ollut ja meidän juonnotkin menivät nappiin. Ei voi muuta sanoa kuin, KIITOS kaikille jotka olitte mukana. 

Paikalla tosiaan siis oli päälle 2000 ihmistä ja siltä se kyllä näyttikin, huikee ihmismassa! 

Nyt koulurauha jatkuu teissä, viekää sitä eteenpäin. Jos sä olet joskus kiusannut jotakuta, niin käytä nyt hetki aikaa siihen, että mietit mitä sä siitä hyödyit. Oliks se sen arvoista? 

Päivätapahtuman jälkeen oli vielä kaupungin pitämä kiitostilaisuus kaupungintalolla ja nyt 21.00 alkaa Koulurauhan hyväntekeväisyysilta ravintola Aulassa!
Tällästä tänään mitäpä huomenna,
Neiti tuhat sanaa minuutissa Valkealan lukiosta

Kommentit

Suositut tekstit